Peutesurvival

Zodra je kindje 2,5 jaar is kunnen jullie samen meedoen aan de peutersurvival lessen bij de Zwemstudio.

De belangrijkste insteek bij peutersurvival is dat je kindje leert wat te doen wanneer hij in het water valt. De Zwemstudio instructeurs leren hoe hij zelf weer op de rug terug naar de kant kan komen en vervolgens uit het water kan klimmen.

Daarnaast leert je kindje tijdens de peutersurvival lessen op een speelse wijze om zich op de rug en buik voort te bewegen door het water, te drijven op rug en buik, onder water te gaan en te duiken. Zo wordt hij al zelfredzaam in het water. Net als bij de ouder-kind zwemmen blijft het belang van plezier voorop staan en wordt de les aangeboden met spel en liedjes.

Ook komen de echte survival skills natuurlijk aan bod, zoals in een boot klimmen, er uitvallen, over en onder de mat doorgaan en door het wak zwemmen.

Bij de Zwemstudio peutersurvival les zwemt je kindje met een EasySwim vest, dat geleend wordt bij het bad. Zo went je kind alvast aan het EasySwim vest dat bij de EasySwim zwemlessen, een stadium later, ook wordt gebruikt. Ook wordt er elke les zonder EasySwim vest geoefend, onder andere met in het water springen van de kant of de mat en onder water gaan.

Als je zoon of dochter mee heeft gedaan aan de peutersurvival lessen totdat hij of zij 4 jaar is, krijg je voorrang om door te stromen naar de zwemlessen voor het EasySwim zwemdiploma. Ook is de kans groot dat je kindje sneller dan gemiddeld het EasySwim zwemdiploma behaalt.

Jouw kindje ook watervrij en zelfredzaam?

Peutersurvival is beschikbaar in

Schrijf je in!

Peutersurvival kan al vanaf 2,5 jaar. Schrijf je in en maak je kindje op een leuke manier watervrij.