Over De Zwemstudio

De Zwemstudio is in 2021 opgericht door een groep bevlogen ondernemers met hart voor de zwembranche. Met hun gecombineerde expertise en ervaring hebben zij De Zwemstudio opgestart: dé plek waar kinderen met plezier leren zwemmen, in kleinschalige baden en met deskundige instructeurs. De Zwemstudio is een landelijke organisatie die nog verder uitgebreid wordt. De baden die bij De Zwemstudio zijn aangesloten, zijn kleinschalige baden die zelfstandig actief zijn of onderdeel kunnen zijn van sportcentra of hotels.

Missie

Onze missie is het bieden van zwemlessen van hoge kwaliteit waarmee kinderen en volwassenen met plezier leren zwemmen, zodat ze na het behalen van het diploma nog een leven lang kunnen genieten van alle activiteiten die met zwemmen te maken hebben. Tevens is het onze missie volwassenen een prettige omgeving te bieden om te sporten in het water, desgewenst met ondersteuning van onze gekwalificeerde instructeurs.

Visie

Het kunnen zwemmen en het behalen van een zwemdiploma wordt in Nederland tot een algemeen benodigde vaardigheid gerekend. Het wordt echter steeds minder vanzelfsprekend dat ieder kind en/of volwassene in Nederland ook zwemles kan volgen. Doordat de kosten hoog zijn wordt er in vele baden in grote groepen gewerkt waardoor niet ieder kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Door met een centraal aangestuurde organisatie te werken, kunnen we op lokaal niveau alle aandacht geven aan de kwaliteit van de zwemlessen en vooral het kind in het middelpunt zetten.

Duurzaamheid & Veiligheid

De Zwemstudio streeft naar een energieneutrale klimaat- en zwembadinstallatie bij haar studio’s.

Door het gebruik van chloor en voldoende ventilatie zijn onze zwembaden corona bestendig. Tevens handhaven wij, om uw en onze veiligheid te waarborgen, het landelijke ‘Protocol Verantwoord Zwemmen‘. Wij verzoeken u dit protocol hier te lezen en de voorgeschreven richtlijnen tijdens uw bezoek aan één van onze studio’s in acht te nemen.

Gekwalificeerde instructeurs

Bij De Zwemstudio weken gediplomeerde instructeurs die allen in het bezit zijn van een VOG (Verklaring omtrent gedrag). De instructeurs blijven zich ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen zodat zij op de hoogte zijn van de meest recente inzichten binnen de zwembranche.

Schrijf je in!

Voor jong en oud bieden wij verschillende zwemactiviteiten aan. Schrijf je gemakkelijk online in.