Ouder-kind zwemmen

Vanaf het moment dat je kind 4 maanden is ben je van harte welkom om mee te doen met de lessen ouder-kind zwemmen. Je bent tijdens de lessen van 45 minuten samen met je kind in het water en doet verschillende oefeningen om je kind watervrij te maken. Er worden tijdens deze lessen liedjes gezongen en spelletjes gedaan. Je kind went aan het water door lekker te spetteren en spatteren, leert zich door het water te verplaatsen, te springen van de kant of een mat en -samen met papa of mama- kopje onder te gaan. 

In de groep van 4 maanden tot 2,5 jaar ligt de nadruk op het wennen aan het water. Het gevoel van in het water zijn is voor je kindje een nieuwe en wellicht spannende ervaring die we zo leuk mogelijk willen maken. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van spel en liedjes en wordt er goed gekeken naar wat er voor ieder kind nodig is.

In de groep van 2,5 tot 4 jaar bieden we de kinderen al iets meer uitdaging om dingen zelf te gaan doen: springen van de kant, zelfstandig proberen naar de overkant te komen op buik of rug, leren drijven of iets proberen op te duiken in ondiep water. Ook hier blijft het belang van plezier voorop staan en wordt de les aangeboden met spel en liedjes. Als je kind er aan toe is kan er in deze les ook gebruik worden gemaakt van een EasySwim vest in plaats van zwembandjes. Zo went je kind alvast aan het EasySwim vest dat bij de EasySwim zwemlessen ook gebruikt wordt.

Zwem samen met je kindje

Ouder-kind lessen zijn beschikbaar in

Schrijf je in!

Ouder en kind zwemmen kan al vanaf 4 maanden. Schrijf je snel hieronder in en kom samen met je kindje zwemmen.