Veelgestelde vragen

Je kind kan vanaf 4 jaar deelnemen aan de EasySwim zwemlessen.
Nee, je kind zwemt met een EasySwim pak dat is aangeschaft bij een van de baden van De Zwemstudio. Het gebruiken van een eigen EasySwim pak is niet toegestaan aangezien wij hiervan de kwaliteit niet kunnen garanderen. Een goede kwaliteit EasySwim pak is van essentieel belang bij het leren zwemmen.

We bieden je kind rustig de gelegenheid om vertrouwd te raken met het water en de instructeur. Een goede band met de instructeur helpt je kind om steeds een stapje verder te gaan en langzamerhand vertrouwd te raken met het water.

Ja, voor kinderen met concentratie- en/of motorische bieden we kortere lessen in kleinere groepen. Op deze manier is er meer individuele aandacht voor elk kind en doordat de lessen korter zijn kunnen we het maximaal haalbare uit de les halen.
Onze ervaring is dat een kind er ongeveer 22 tot 24 maanden over doet om het EasySwim diploma te behalen.
Ja. Een wettelijk zwemdiploma hebben we in Nederland niet. Behalve het Zwem-ABC zijn er momenteel al andere diploma’s, zoals het diploma van de KZNB (Superspetters) en het EasySwim diploma. Het EasySwim diploma is ontwikkeld door EasySwim, in samenwerking met een platform van 125 internationale EasySwim baden en een externe Raad van Advies met experts op diverse vakgebieden. De deelnemende partijen erkennen gezamenlijk dat het EasySwim diploma de zwemveiligheid meer dan voldoende waarborgt. Daarnaast sluit het optimaal aan bij de laatste pedagogische inzichten die centraal staan binnen de EasySwim methodiek.

Over het algemeen wordt er afgezwommen in het bad waar je kind de zwemlessen volgt. Vraag hier eventueel naar bij de desbetreffende locatie.

De wachtlijst kan per locatie verschillen. Normaal gesproken proberen we ervoor te zorgen dat wachtlijsten niet al te ver oplopen door kinderen in een bestaande groep in te laten stromen. Door omstandigheden kan het soms zijn dat wachtlijsten langer zijn dan gebruikelijk.
De instructeurs weten uiteraard alles over de vorderingen van uw kind. De Zwemstudio heeft er bewust voor gekozen niet met een zwemscoresysteem voor externen te werken.

Er kan niet standaard bij de lessen gekeken worden, wel zijn er 1 keer per maand kijklessen waarbij je de vorderingen van je kind kunt zien en eventueel vragen kunt stellen aan de instructeur.

Ja, bij de meeste locaties is dit mogelijk, vraag hier eventueel naar bij de desbetreffende locatie.

Ja, de zwemlessen gaan in de vakanties door, al dan niet met een aangepast rooster.

Andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.